Påskafton på Dundret

Det har varit lite trist väder under veckan men på påskafton såg det hyfsat ut även om väderleksrapporterna berättade om mulet och varmt. Det syntes lite sol mellan molnen när vi gav oss iväg bort mot Femman och när vi stod på parkeringen så var det blå himmel rakt ovanför oss. På med skidorna och med strålande sol rakt i ansiktet tog vi av jackorna och gav oss iväg på det som är påsk för oss.... en timme och fyrtiofem minuter uppför med solen i ansiktet på en nypistad skidled. Efter femtio minuter passerar vi trädgränsen och kommer upp på fjället där vi börjar se det första målet för dagen...Åke på toppen.

En timme uppför från femman står man inför denna vy. Bara 1,7 km kvar till Toppstugan, kaffe och pepparkakor.

Friluftsfrämjandet står som värdar varje röd dag på vinterhalvåret och där bjuds det på kaffe, te, saft och pepparkakor. Alla är välkomna bara man skriver in sig i gästboken. 

Väl uppe på toppen var det en häftig syn att se. Även om vi åkt i strålande sol hela vägen upp fanns det moln runt omkring och på toppen såg vi söderut över ett molnhav under oss. Vi blev sittande i nästan en timme med denna utsikt när vi fått i oss den medhavda lunchen.

  

Normalt brukar vi spänna fast skidorna på fötterna och ge oss av tillbaka ner igen men en dag som denna bar det av mot Västtoppen. Det blev ytterligare nästan två timmars skidåkning uppe på platån innan vi började åka ned mot parkeringen igen. 

Över molnen mot västtoppen

Väl tillbaka i stugan blev det en kopp fika men nu grävde vi ner oss i en snödriva utanför dörren så det blev två timmar till i solen. Tur att vi laddade med solskyddsfaktor innan vi gav oss iväg i morse.



Hoppas bilderna gör att någon förstår att det finns lite känsla med snö även i april så tankar på gamla hyttor är lite långt bort just nu.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0